lördag 14 februari 2009

Sovpåse åt lillen

Fick äntligen färdigt stickat en sovpåse i bommull åt lillen. Började på den för länge sedan, men pausade då det blev tråkigt. Mönstret var jätte simpelt. Stickade bara en avlång rektangel som jag sydde ihop. Som prydnad stickade jag en mörkare kant. Funderar även om jag skulle brodera något i samma färg på påsen.



Påsen kommer i bruk på sommaren, då den är sval och skön under heta sommardagar.

Godis åt gubben

Min man fyllde år förra veckan, så jag ordnade en liten överraskningsfest åt honom. Passade i samma väva på att baka allt möjligt smått och gott. Det blev knäck, maränger, kanelgodis och pätkiskaka.

tisdag 3 februari 2009

Carpe diem

Finns det någon människa i världen som är lika bra på att njuta av stunden som en liten voffsing? Hunden min har hittat en ny plats att sova på. De två nya dynorna duger perfekt som bo och där har hon legat sedan de sytts. Jag har suttit bredvid hela dagen och arbetat flitigt medan hon morrat och skällt i sömnen i lämpligt konstiga ställningar. Visst vore det skönt att ta livet som en voffsing ibland.

måndag 2 februari 2009

Himos

Spenderade förra veckoslutet i Himos. Vi hyrde en stuga Villa Riki och bodde där alla 11 personer. Lite konstigt var det att vara på skidsemester, men inte kunna skida. Tycker speciellt bra om flataskidning, men eftersom alla de lätta rutterna ännu var stänga fick jag hålla mig till promenader. Vågade inte riskera bebins hälsa med att falla i en svart backe. Vädret hade vi ganska bra tur med. Det var soligt och mysigt även om det var -20 grader kallt.





Själva stugan var ganska mysig. De hade satsat lite på inredningsdetaljer och annat. Här är lite bilder från stugan. Klockan kunde jag ha plockat med mig...



Speciella räck för trappan...











Det enda felet på stugan var egentligen bastuns storlek. Den var måttad för 3-4 st, så vi fick gå i ganska många turer. Dessutom fick vi plocka in ett bord från terassen för att alla rymmas och äta. Tanken var väl att en del skulle sitta vid bardisken, men det skulle ha varit tråkigt. Bra gick det såhär.

Shoppingfynd

På vägen till Himos hittade vi en liten inredningsbutik Paperikuu. Den fanns vid en Abc-bensinstation vid Lahtis. Hittade där bl.a. hela serien La Bain till badrummet. Dem hade jag tänkt beställa från en nätbutik, men tur nog såg jag dem där före det. Storleken på många saker överraskade mig, så jag hinner tänka om min beställning.

Hem kom med två föremål. En kokbokställning i slitet vitt och en nyckelknagg till tamburen.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...