torsdag 8 december 2011

Mango och passionsfrukt

Hitta ett gott curd-recept i tidningen Lantliv Jul & Pyssel. Det var enkelt att göra, speciellt som man kunde använda frusen mango. Nästa gång jag gör den, tänker jag dock sätta mangokuberna i mixern före tillagningen. Vi åt den på bröd, men curdern kunde även passa bra på en chokladkaka.





Mango- och passionsfruktcurd

200 g mangokuber
6 passionsfrukter
2 äggulor
1 dl socker
100 g smör

Dela passionsfrutkerna och gröp ur dem. (Mixa mangokuberna.) Värm upp äggulor, fruktkött och socker i en skål ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills det tjocknar, ca 10 minuter. Ta bort det från värmen och sätt i smöret. Vispa tills det smultit. Kyl ner (t.ex. i en steriliserad burk).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...