tisdag 19 februari 2013

Husprojekt: Övre badrummet del 1

Övre badrummet är det rummet i huset som utanpå ser ut att vara i riktigt bra skick och i normala fall knappast skulle fixas. Vi har heller inte allt för skyndsamt med att laga om det, då det egentligen ser helt bra ut. Fuktspärren oroar dock en del. Ifall det är fuktspärr på både utsidan och insidan av isoleringen har den ingen chans att luftas. Dessutom vet vi inte om vi kan lite på fuktspärren eller inte. Första planen är alltså att hoppeligen få in ett duschskåt som minimerar hur mycket golvet får vatten på sig. Problemet är att få det att rymmas, då både golvtratten och elkontakten är olämpligt placerad. Även med ett 70 djupt duschskåp blir det väldigt trångt för min långa man att sitta på byttan. Knäna kommer antingen att ta i eller inte rymmas alls. Eventuellt kan taklampans placering bli ett litet problem. Borde hinna ta en sväng i huset med måttbandet.


Vill även hellre ha en uppvärmd stege för handdukar än ett högt skåp att hänga dem i. Nu finns det alltså vid ingången till vänster ett högt skåp med krokar i för att gömma handdukarna i. Känns dock helt fel, då de knappast har en chans att torka där.

Som jag kanske redan tidigare nämnde hittade vi även gamml fukt i väggen mellan västra sovrummet och badrummet. Då de endast duschat ett fåtal gånger i övre våningens badrum är vi osäkra på om fukten härstammar från tiden före badrumsrenoveringen eller om den kommit nu. Min man duschade väggen i en halv timme och märkte inget direkt läckage.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...