tisdag 29 april 2014

Regnvattensplanering

Har ritat upp en karta för hur vattnet borde rinna på tomten. Oplanerade delar bli vattenpölar, så försöker göra en noggrann plan. Självklart även en del av vattnet sugs upp av gräsmattan. Kommer dock ihåg grannarnas gård från vårt förra hem. Det hade alltid en viss tid på året en stor pöl på gräsmattan.

Ritade upp linjer med powerpoint och har mätt höjden på sockeln. Sockelhöjden skall hälst vara 40 cm från marken. Nu gäller det ännu att mäta alla de ställen som har en stjärna inritad för att se till att allt rinner åt rätt håll. Otroligt svårt att uppskatta med bara ögat, så får köpa ett laservatupass.

De mörkgråa delarna är hus. Lekstugan har jag inte ritat in då den inte sitter fast. De ljusgråa är murar, trappor eller bilplats. Kurvan i nedre kanten är ett berg. En liten klack till finns det vid husväggen som jag inte ritat ut. Murbyggande påbörjades igår av min man och jag har jämnat ut marken och grävt ut otaliga stenar. Planen är att ha färdigt om en par veckor, så att vi kan plantera gräs.

Tänker ännu rita en likadan karta, men med buskar, blommor och träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...