måndag 6 juni 2016

Tallinn & Nordic Hotel Forum

Besöker regelbundet Tallinn i olika sällskap. Den här gången åkte vi med hela min familj. Riktigt skön paus från vardagen och ett minnesvärt veckoslut.


Lätt blir det så att man traskar till samma torg varje gång, då besöket oftast är kort. Ofta hör ett frissabesök till resan. De senaste gångerna har vi dock valt att stanna övernatten för att även hinna göra något annat. Vi övernattade på ett redan bekant hotell, Nordic Hotel Forum, då vi var nöjda senast. Hotellet har en simbassäng och ett litet gym. Vi simmar regelbundet med barnen då de älskar det. Tror simmandet var höjdpunkten för de små.

Nordic Hotel Forum
Nordic Hotel Forum
Utsikten från hotellrummet
Nordic Hotel Forum

Visst hann vi även sitta lite på torget. Det bjöds på musik båda dagarna, så vi fick höra både stråkorkester och jazz. Det var Vanalinna Päevad. Nära torget var det byggkaos. Kullerstenarna lagades om. De som levde på turismen fick försöka klara sig i alla fall. Barnen hade inget emot kaoset, utan hittade något nytt runt varje hörn.På lördagen passade vi på att traska runt den höga kullen invid gamlastan. Vi traskade från en utsiktsplats till en annan. De mot stadens nyare delar var inte särskilt spännande, men byggnaderna runt var lika fina. Utsiktsplatserna mot gamla stan var fyllda av turistgrupper. Utan guide eller karta hade mången missat platserna, då de var lite undangömda. Har själv besökt dem tidigare, så visste vad jag sökte. Det var dock en tid sedan senast.En trut hade parkerat på en av utsiktsplatserna. Den var inte det minsta rädd och plockade mat från givmilda händer. Den såg ut att ha förstått att den var lika intressant som utsikten, då alla samlades runt den för att fotografera.


Resan var riktigt lyckad. Tyvärr lyckades jag dock skada mitt knä den andra dagen, så det blev inte så mycket sett annat än caféer. Men, vi hann se tillräckligt den första dagen. Shoppandet blev alltså ganska magert, men jag tror plåmboken tackar.

Tack för resan och resesällskapet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...