lördag 2 juli 2016

Fasaden: Sockeln färdig

med ny dörr och nya fönsterplåtarTänk vad lite målfärg kan ändra på allt. En längre tid har vårt hus bakvägg sett något kaosaktig ut. Väggen har slipats och slätats ut. Därefter har två fönster installerats på vintern och nu senare en dörr. Papper har hängt över fönstren för att skydda dem då kanterna runt fönstren långsamt och noggrannt jämnats ut. Vi har försökt sakta ner på renoveringstakten för att hinna med annat, så det har framskridit lite då och då. Genast då målfärgen kom på plats såg väggen helt annorlunda ut och allt grundarbete syntes.Fönstergluggarna är samma storlek som tidigare, men nedre kanten har fått en större lutning. Dörröppningen förstorades och höjdes upp. Det samlas lätt snö framför dörren, så därav är det mera praktiskt med en högre dörr.


För att få gluggarna på samma höjd använde min man aluminiumlister. Själv har jag tänkt bli tokig på alla lister som ligger omkring, men visst är de brukbara så här när det ska fixas. Fönstergluggarna blev snygga och otroligt jämna.


Är såå nöjd med färgerna. Väggarna kommer att bli något ljusare än sockeln. Plåttaket, fönsterplåtarna och stuprännorna skall bli svarta för att ge lite mera kontrast till ett bulkigt hus. Vita romantiska detaljer hade blivit för mycket ensamma, så det svarta ger det lite karaktär. Ser fram emot att testa väggfärgen. Ovanför dörren behövs ett litet tak, så taket bredvid kommer att förlängas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...