Bakade ett enkelt jästbröd och lagade färskost. Hade inte prövat på färskost tidigare, men tror nog jag skall göra det flera gånger för det var superenkelt. Kryddade det med persilja från trädgården och lite salt. Härligt syrlig smak.
Färskost
1,5 dl gräddfil
5 dl naturell yoghurt
persilja
salt
Rör ihop mjölkprodukterna och värm dem i kastrull till 40-50 grader. Låt därefter rinna av i kaffefilter i 4 timmar. Blanda in kryddorna. Håller i en vecka i kylskåpet.
Förutom bröd och ost var jag ju illa tvungen att baka något av choklad. Har alltid ätit mera choklad en mången annan klarar av, men just nu slår jag nog rekordet. Nattvakandet och ammandet gör att energibehovet är stort. Får se om jag går på plus eller minus med den saken. Bakade lite riskakor av mörk- och ljuschoklad. Superenkelt även det, men lämnar nog nästa gång bort det vita lagret. Det hade inte lika stark smak som det mörka, utan smakade främst smör. Kunde även experimentera med smaksatt choklad.
Rischoklad
130 g choklad
1-2 msk ljus sirap
50 g smör
Rice Crisp
Smält en platta choklad, smör och sirap i en skål ovanför hett vattenbad. Tillägg rice crisp enligt smak. Häll innehållet i en smörad ugnsform och forma det till en tät platta. Låt stelna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar