tisdag 11 oktober 2011

Grönsaksbuljong

Prövade laga lite egen grönsalksbuljong för att minska på antalet E:n i maten. Borde räkna ut vad priset blev för helheten för att veta hur dyrt sådan lyx är. Tänker lägga grönskerna in i någon pastalåda eller röra in i potatismos, för det känn lite som löseri öven om en del av smaken försvunnit. Nu har jag en fryspåse iskuber att använda i kommande soppor. Smaken var god, men inte lika stark som de med smakförstärkare.





Läste igenom olika recept för grönsaksbuljong och plockade ihop ett eget. Buljongen innehåller en purjo, två lökar, två morötter, en stor champinjon, en fenkol, tre skaft från en selleri, persilja, timjam, lagerblad, salt och lite vitvinsvinäger. Ett recept rekommendera även vitt vin, men tyckte det skulle ha blivit för dyrt. Hällde vatten på grönsakerna och lät det koka tills det var passligt starkt med smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...