onsdag 18 juni 2014

I växtvitrinen

Inga sniglar här nej...I växtvitrinen växer det tomatplantor, paprika, gurka, basilika, persilja och smultron. Får se hur de trivs ihop. Körsbärstomaten placerade jag högst upp i tron att den inte skulle bli så stor. Den lär växa ut ur vitrinen.

Det bästa med vitrinen är att sniglarna inte hittar in i den. Tyvärr ser min lilla odlingsplätt väldigt tragiskt ut, då basilikan är vältuggad och moroten först börjat sticka upp. Dillen har totalt försvunnit och timjamen likaså. Rabarbern slokar, då den inte tycker om sitt nya hem. Endast ärterna trivs, även om även de haft hungrigt besök. Men i vitrinen mås det bra.

Vitrinen har tyvärr tagit lite stryk av att ligga ute en hel vinter utan omsorg. Taket har spruckit och färgen flagar av. Vitrinen skall dock flytta till en annan vägg, så följer sombäst med solen för att se vilka ställen som skulle vara alternativ. Ser fram emot att måla den och lekstugan. Gräs och nymålat och "vips" är gården en helt annan.
2 kommentarer:

  1. Å tycker att vitrinen är underbar som den är. Gillar lilla haspen. Mitt kolapsade helt och ett nytt skall byggas. Rutorna räcker bara till ett två dörrars istället för tre jag hade innan. Konstaterade iår att det är väldigt lite sniglar hos oss i år. Jakten varje kväll tidigare år kanske lönade sig.

    SvaraRadera
  2. En tre dörrars vitrin skulle inte vara illa. Känns som om utrymmet aldrig riktigt vill räcka.

    Har jagat en handfull sniglar varje dag, men tyvärr finns här så massor att jag kunde plocka otaliga embar av dem. Stadens lilla skogsglänta här bredvid är tyvärr som en djurpark för sniglar med högt och fuktigt gräs.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...