söndag 29 juni 2014

Lekstugan: Nymålad

fast ännu inte färdig...



Då vi släpade hem lekstugan var vi medvetna om att den skulle kräva lite uppiffnig. En lång stund fick den vänta och se något förfärlig ut. Den var det första blicken fastnade på då man såg in på vår gård. Inte en så vacker syn, med en murken terrass och en färg som bleknat i solen.


Efter ett halft års väntande påbörjade jag projektet. Rev loss staketet på terrassen och därefter sågade min man bort alla golvbattingarna från terrasen. 


Då terrassen inte behöver vara lika noggrant byggd som ett hus, valde min man att skarva golvbattingarna. På så sätt gick allt sammans en hel del snabbare. Terrassen var ursprungligen gjord av dekorativa plankor, men valde enförenklad version delvis för att få projektet snabbare färdigt och delvis för att kunna förvara saker på terrassen.



Igår målade vi lekstugan. Barnen hjälpte till med bakväggen. Resten målade jag medan gossen sov sin dagssömn. Endast bakväggen har hunnit få två lager, så lite till målande behövs ännu. Dessutom är alla de vita delarna ännu omålade. Lekstugans målande blev delvis en test för husets målande. Vill ha ett grått hus, men det är svårt att hitta rätt nyans. Den här är antingen passlig eller lite för mörk.
Valde en Teknos nyans som blandades in i Bauhaus Swing Color (som är Teknos) målfärg. Den finns att få även för rappade ytor.


Till nästa skall lekstugan få ett till lager grått och sedan vitt. Ifall det blir tid över bygger min man idag lådor till terrassen för alla leksaker. Det kom en hel del smått och roligt med stugan som inte riktigt vill rymmas i sandlådan.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi vill tipsa om att ni nu kan nominera er blogg till Årets Byggblogg 2014! Det är en utmärkelse instiftad för hemmasnickare som bloggar om sina renoveringsprojekt. Bakom utmärkelsen står byggvaruhuset BAUHAUS som för andra året i rad arrangerar tävlingen, där vinnaren belönas med ett renoveringsbidrag på 25 000 kronor. Nominera din blogg, läs mer om tävlingen och inspireras av andra byggbloggar här: www.bauhaus.se/byggblogg.

    Anna, Priest PR

    SvaraRadera
  2. Tack, men vi är bosatta i Finland. Därav kan vi inte delta.

    h. Jenny

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...