måndag 14 mars 2016

Vardagsval och matvanor

Precis som för mången annan kommer det dagar, då man orkar göra rätt val, ibland dagar då man medvetet väljer allt annat. Godis, snabbmat och dåliga alternativ finns överallt. Idag orkade jag göra rätt val och gjorde mig en snabb smoothie. Apelsinsaft, gurka, avocado, sallad och selleri. Gott och enkelt.


Tyvärr blir det dock sällan av efter jobbet. Som trött gör man sämre val. Hemma i kylskåpet kan vänta en bra bit fisk och grönsaker, men så väljer man spenatplättarna som går att slänga in i micron. En del grönsaker är lättare än andra, så paprika, gurka och körsbärstomater har vi ganska ofta hemma. Men i längden blir det ganska så tråkigt...


Det är ju heller inte fråga om att jag inte visste vad som är ett bra val och vad jag borde äta. Kommer det ett dokument om mat, så ser jag på det. Vet precis hur illa jag mår av att äta godis. Det passar inte alls mig och påverkar humör och ork. På lördagen höll jag på städa i mitt vanligtvis väldigt höga tempo. Godisen i kombination med flunssan gjorde att jag måste ta paus, då jag fick svårt att vara. Så påsen stacks in i hyllan för att öppnas på kvällen igen då jag ändå satt stilla.


Egentligen är det ju ganska enkelt. Det är frågan om viljestyrka. Någon vecka så är godisbegäret borta. Men med en massa andra saker på gång är det lättare att bara fortsätta.

Har flera gånger lämnat godiset och varit långa tider utan. En gång ett helt år, flera gånger en till två månader. Varje gång är det något socialt evenemang som bryter pausen. Sen får man börja om från början. Tänkte ta en liten paus från socker igen, så ber i förväg om ursäkt för alla kakor och godbitar jag inte smakar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...