söndag 13 april 2014

Barn- och hantverksmässa 2014

Den här veckan har vi knappt hunnit vara hemma. Det har varit kaffebesök, bassarer, mässor och allt möjligt kul för barnen. Har knappt hunnit läsa bloggerna jag själv följer med och heller inte hunnit blogga själv.

Det har blivit något av en tradition att besöka de olika mässorna som ordnas i mässcentert tillsammans med en kompis. Lite stökigt har det blivit de senaste åren, då barnen hängt med på samma tradition. Men, något jag ser fram emot att göra om och om igen. Även barnen var ivriga att få gå på mässa.

Vi började turen med barnmässan.Fem timmar var vi totalt på mässan, och en stor del av den på just barnmässan. Barnen fick klättra upp i en brandbil och rutcha ner på andra sidan, pyssla, hoppa i trampolin och så fick jag köpa en hel del tillbehör åt dem. Tösen fick bl.a. ett par simglasögon hon testade i badkaret på kvällen. Köpte hem lite origamipapper åt tösen, så vi lär fortsätta pyssla hemma.


Bredvid barnmässan fanns det en mässa för miniatyrmodeller. En massa fina tåg som åkte runt, bilar som tävlingskörde. Barnmässan tappade lite sin charm för barnen, då det fanns något så spännande bredvid. Gossen var speciellt förtjust i några snabba fjärrstyrda bilar som åkte runt i en ganska häftig bana. Själv tyckte jag om de traditionella tågen och lite dockhusmöbeldelar.



Petexpo var något av en besvikelse, då det fanns så få fåglar. Tösen som älskar fåglar fick främst se hundar och katter. En liten fågel berättade att det inte släppts in mera fåglar, då mässan var full. En stor del av salen var dock tom, så undrar vad som hänt. Hundarna var ointressanta, för som barnen konstaterade har vi ju en sådan hemma. Katterna var däremot spännande, speciellt som man fick röra dem. De enda två fåglarna vi hittade satt lugnt och såg på barnen då de storstirrade på dem. Fåglarna hade varsin säle på sig och var tydligen vana utebesökare.



Hantverksmässan är tyvärr främst en mässa där hantverkare säljer sina färdiga produkter. Saknar själv mera inspiration och materialköpesmöjligheter. Två böcker släpade jag dock hem. Ena om trädgårdsskötsel och den andra var en inredningsbok som såg lovande ut. Tösen fick pyssla som igen. En stor del av tiden går till just det, att tösen får pyssla på olika ställen. Marthaförbundets pyssel var nog det roligaste enligt henne. En fin papperros gjorde hon av ett Metro-tidningsark.

Martha förbundets pysselstund


Lunch åt vi i Fazerscafé. Medan barnen åt laxsoppa sprang jag omkring och fotograferade lampor. Överväger dessa mindre i köket. Har beundrat dem länge, då de finns i en hel del caféer omkring i stan. De större hade jag inte sett tidigare. De hade en speciell yta, som såg ut som bucklig sammet i vitt. På insidan var de koppar.

Fazers café

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...