söndag 27 april 2014

Husprojekt: Hallen del 7

Hallen har helt förändrat utseendet på senaste tid. Ett stort framsteg var glasskivorna till räcket. Ser så annorlunda ut, men inte kanske så vacker. Nu syns allt det ofärdiga från nedre våningen ;) Så nöjd att vi valde glas. Kommer att bli riktigt fint bara båda är plats. Andra skivan väntar på att golvet skall bli färdigt. Lådan som hamnat med på bilden har alla elkontakter som väntar på att placeras.


Sista delen av golvet sattes fast ordentligt och fick ett lager isolering. Som det syns har golvet i hallen varit otroligt tunnt så jag är glad att vi har några metallstolpar som tilläggsstadga. Samma stolpar fungerar som räcke.


Golvet i hallen har elvärme, så min man köpte skivor av någonslags blandning av betong och spån. Han sågade rännor i skivorna för att lägga elvärmeslingan i. På så sätt blev helheten möjligast tunn och exakt gjord för vårt golv. Skivorna är fastskruvade och limmade i golvskivorna. Längs med kanterna av området som skulle gjutas limmades tunna metallstänger för att hålla gjutningsmassan på plats och för att visa höjden.
Golvet har min man först gjutit och sedan slipat och spacklat. Första halvan av golvet blev jämnt och fint, men andra halvan blev inte riktigt så bra. Så han fick fixa en hel del gånger tills det dög.Vi prövade lägga ut kaklen på golvet för att se hur de skulle läggas. Alternativen var det traditionella rutnätet eller tegelläggning. Det rutiga hade dett fult smala kakelkanter, så det här blev snyggare på alla sätt.Ikväll har min laggt kakel på allt utom vindfånget. Kaklen är bara 6 mm tjocka, så de spricker väldigt lätt. Det gällde alltså att få allt riktigt jämnt. Vi har köpt lite extra, men kommer nog att få beställa någon kvadrat till. Tanken är att även lägga trappan på utsidan med samma kakel för att få insidan att fortsätta ut. Valde ett ganska skrovligt kakel av den orsaken.


Då barnens rum och toaletten är på andra sidan kakelområdet, blev det att ha lite "utfärd" med barnen. Lite roligt tyckte jag. Samlade ihop allt vi behövde före min man började projektet. Nu sover tösen på soffan och gosse i vår säng. Länge tog det inte då de fått vara med ute och gräva på gården, ute och cykla och även lite fått rida och åka hästkärra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...