söndag 20 april 2014

Naturen vaknar

Så otrolig dag vi fick uppleva med barnen. Sådant kan man inte planera. Man får njuta, uppleva och vara glad att man fick se allt. Naturen har tydligen märkt samma som vi, att vädret är helt otroligt skönt. En massa trötta djur sträckte på sina vingar och ben och njöt av värmen. Alla något sovande och oförstående. Oförstående att världens farligaste djur stod alldeles intill med två små barn och en kamera.

Först visade morfar barnen en hel massa grodägg. Inte en chans att räkna dem alla. En härlig grodkonsert fick vi även lyssna på. Då man traskade omkring hoppade överallt stora, något skrämda grodor, medan det i vattnet låg några till och guppade. Barnen som på kvällen fick grodor i sina kinder ägg lär ha fått se grodor så det räcker för en hel sommar och glada är de för det.Förutom grodor belönades även en tålmodig flicka. Vi satt alldeles stilla och väntade på en klippa medan en ödla (vattensalamander???) simmade rakt till oss. Den satt bara 30 cm från tösens fot. En hel del bilder knäppte jag, men då solen sken och ödlan var mörk blev det inte så fina bilder. Länge njöt den av vårt sällskap, tills en liten gosse även ville se den.


Tösen beundrade även en massa små krabater som simmade i vattnet. En liten tusenfoting traskade även raka vägen till henne. En lite djurmagnet. Fjärilar såg vi även en massa av. En sorgmantel ignorerade oss totalt då den hittat en varm stubbe. En nässelfjäril och flera citronfjärilar dansade i luften. Citronfjärilen fick jag med på ett mycket, mycket litet hörn (ovanför blommorna).

En lite hund märkte även att vädret blivit fint. Hon stod vid strandkanten och funderade på att simma tills hon plumsade i huvudet före. Sen var det kört. Hon sökte fram en stor kepp och hoppade omkring i vattnet. Emellanåt rullade hon sig i det torra gräset. Försökte hålla henne så långt från grodäggen jag kunde. Barnen tyckte det var så roligt att se gamla tanten leka. Snart 14 år, inte skulle man tro det.


Imorgon åker vi hem igen för att hinna fixa lite på hemmet. En till natt är det dock skönt att vara i ett hus där allting fungerar. Lyxigt :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...