måndag 20 oktober 2014

DIY: Inristad fågel och accessoirer åt tösen

Vad gör ni för att slappna av?




Mången av mina vänner och bekanta har frågat mig hur jag orkar sy eller pyssla efter en lång arbetsdag. Själv undrar jag hur andra orkar med arbete utan att pyssla emellan. Då jag inte haft tid att vara kreativ blir jag på dåligt humör och allt känns tyngre. Mina hobbier är den stunden jag gör något bara för att det är roligt. Då ingen har förväntningar över det jag gör. Då jag inte behöver stressa om det blir bra eller inte. Jag kan pröva olika tekniker och det gör inget dast slutresultatet inte lyckas. Därav prövar jag gärna lite på allt jag hinner även om det inte lyckas.

På arbetstid och i husprojekt finns det inte utrymme för att misslyckas. Självklart man inte är perfekt, men mina egna krav på mig är höga och varje misstag grubblar jag över i evigheter för att komma på hur jag skall uppnå bästa resultatet. Hemma kan jag testa sy i fel ordning, fuska här och där, testa speciella material och även ge upp eller misslyckas.

Idag hann jag sy en mössa och buff åt tösen. Hade nålat den redan tidigare, så resten gick snabbt. Ett spänne som inte hölls i håret klipptes sönder och fick göra mössan snäppet flickigare. Synd nog lär tiden för tunna mössor inte vara allt för lång. Den lär dock fungera även efter vintern. Blev genast på gott humör då jag satt mig framför maskinen. Före det kände jag mig trött.



Då jag piggnade till passade jag även på att testa mina dremelbett jag köpt för att rista in figurer i trä. Inte helt lätt, då dremeln lätt slintar. Apparaten vibrerar även så mycket att händerna inte vill fingrarna efteråt och bilderna ville bli skakiga. Träbiten flyger troligtvis i soporna då den endast var ett testexemplar. Får se vad jag hitta för "riktigt" exemplar ifall jag känner mig för det.



Ha en bra vecka :) Kom ihåg att ta paus från vardagsrumban!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...