måndag 6 oktober 2014

Husprojekt: Ljus, äntligen ljus

Hur har man klarat sig utan?


Äntligen, äntligen har vi haft besök av vår elmontör och nu badar sovrummen, vardagsrummet och köket i härligt artificiellt ljus :) Vi har nämligen äntligen efter över ett års boende fått el i taket och alltså även taklampor. Kan inte beskriva hur skönt det kändes att tända lamporna för första gången.

Så snabbt glömmer man även hur det kändes att inte ha lampor. På kvällen tänder jag lamporna och förstår inte hur jag klarat mig. Man ser ju inget... I början kändes det nästan lite illa i ögonen, då alla lamporna kändes helt för starka.



Lite nya lampor bör köpas, både skärmar och halogener. Gillar inte alls ljuset av energisparlamporna. Kan bero på att de oftast är så vita och ljuset blir för hårt. Men, det lär finnas även gulare sådana, så få se vad jag släpar hem.

Då vi hängde upp lamporna i taket insåg jag tyvärr att jag får tänka lite om. Min man är för lång, eller så är vårt tak för kort. Oberoende så smäller han huvudet i dem om de hänger ner... så synd. Gillar inte alls plafonder, men tyvärr ser det ut som om jag får vänja mig vid tanken, eller forkorta på gubben :P Det första lär vara lättare och mera hållbart...

Min papperstrådslampa hade lite pressats ihop under flytten. Min man fick formen återställd, men kan hända att den ändå inte hittar ett hem. I källaren blir det endast spottin, då taket är så otroligt lågt. I övre våningen är det enda alternativet vardagsrummet, men där känns det lite för liten.

Kökslamporna har även varit ett litet frågetecken. Min man vävade ihop lamporna jag planerat av vita enkla skärmar och en stump mässingrör. Nu passar de dock inte riktigt ihop med lampan ovanför köksbordet, då den är metall och mässing. Får de ifall jag målar den vit. Speciellt som det finns behov av en tredje lampa som även borde passa in. Förutom det stör mig mitt tidigare val att placera lamporna mitt på skivan istället för mitt framför fönstret.



Hoppas på att känna mig lite piggare nu när vi har lite ljus i hemmet. Inspirerad av detta var jag idag efter säkert två års paus på en gymnastiktimme på mitt gamla gym. Så skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...