torsdag 2 oktober 2014

Ledig torsdag

som blev en sydag.Då jag har en hel del saldotimmar att ta ut börjar jag inse att jag kunde ta en ledig dag i veckan under ganska många månader. Kanske då och då en sådan dag som denna. Eller kanske en helt annorlunda.

En dag ledig låter kanske ju inte så speciellt. Veckoslutet är på kommande och då har jag ju två dagar lediga. Skillnaden är förstås den att jag var helt ensam... tja eller så trodde jag. Barnen var i alla fall på dagis, så kunde göra allt sådant som inte går med två små.

Dagen innan var jag i stan med en kollega och tömde tygbutiken på olika mönstrade tyger. Efter en lång kväll ute i baren med en massa föredetta kollegor, blev det inget av att sporta. Det var min plan nummer ett. Natten blev något kort och hade lite huvudvärk på morgonen. Kände mig inte för att göra något alls. Men, så plockade jag i alla fall fram tygerna jag köpt. Satte på Netflix och började se på gamla detektivserier och vips så var huvudvärken borta.

Sydde en massa påsar för byk och scarfen som syns på bilden. Dessutom sydde jag nästan färdigt en väska i ett härligt zebra-tyg. Ännu dragkedjan, så går den att ta i bruk.


En annan sak jag alltid passar på att göra då jag är ensam, är att steka en massa champinjoner och laga en god sås med nudlar. Knappast allt för hälsosamt, men så otroligt gott. Något barnen verkligen inte skulle vilja ha...

Det bästa med dagen var dock att jag faktiskt inte var ensam. Våran elmontör hälsade på på eftermiddagen och hann påbörja kopplandet av lamporna. Ingen lampa går ännu att tända, men kanske snart... Han lovade komma imorgon igen och koppla åtminstone taklamporna i tamburen. Hoppas, hoppas att han hinner med vardagsrummet och toaletten. Som det syns på första fotot är tamburen ännu på hälft, i väntan på att all el har kopplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...