måndag 5 januari 2015

Husprojekt: Hobbyrummet del 2

Då vi äntligen tillfrisknat från en något längre influenssa hann min man riva lite i källaren. Snart är alla väggpaneler borta. Takpanelerna plockade han bort redan tidigare. Vi har eldat en hel del av dem redan för att värma källaren nu då det är kallare. 



En väggpanel är lite extra svår att få bort då vattenrören till nedre toalettens dragit igenom den. Tydligen har rummet fått värme först senare i samband med ombygget till toalett. Nu just är toaletten ganska mörk och kall, så den är ju inte så lockande att använda, men det är bra att ha en i reserv. Lite ljusare blev det dock med väggarna runt dörren borttagna :)

Vi hade tidigare tre Lundia hyllor i källaren fulla med saker. Under semestern tömde vi och sorterade hyllorna. Nu är hyllorna förkortade och placerade under garaget. Källaren verkar genast större och ljusare då panelen och hyllorna är borta.

Ursprungsplanen var planen att lägga faner på väggarna och rappa resten. Nu när allt är rivet får vi ta en liten funderare. Ännu vet vi alltså inte vad vi skall göra med väggarna, men så är det oftast. Omöjligt att planera före det är rivet. Något vi lärt oss under projektet.

Under panelerna hittades lite gul färg. Undrar om det är testfärgen för huset. Nu är det ju ganska så senapsgult, men kanske det varit såhär grannt på 70-talet.


Då mitt temporära sybord även fanns i källaren var det meningen att vi skulle ta isär det och sätta bort det. Bordet är för kort för att vara bra i källaren, så funderade själv på att göra ett själv i rätt mått. I sista stund kom jag på att bordet skulle bli perfekt i gossens rum. Hade kunnat vara 20 cm längre för att täcka hela batteriet, men helt tillräckligt bra. Hade tänkt mig ett bord man får båda barnen att rymmas vid, så det här var just det jag sökt. Lite bör det ännu uppiffas och putsas från tejp. Kanske även måla svarta ben och laga något skydd på ytan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...