torsdag 7 januari 2016

DIY: Yllestrumpor åt kalla tassar

-24 grader kallt ute... för kallt tyckte hunden



Det har inte blivit långa promenader efter att metaren sjönk under 20 grader. Hunden gick kanske 10 meter gick hon, sen började hon darra och lyfta på tassarna.

Har tidigare haft strumpor fast i hennes fleecedräkt. Det har fungerat otroligt bra. Hunden som inte vill ha på sig kläder, godkänner endast sin fleecedräkt om den har strumpor. Då glider inget omkring. Fleecen är gammal som gatan, men den fungerar. Mantlar irriterar, så de används inte på långpromenader.

Strumporna hittade jag på rea i Polarn och Pyret. De är av minsta storleken och menade för små bebisar. Struporna var av ylle, men kändes mjuka som fleece. Liknande som man får i mammaförpackningen här i Finland. Tyckte de var söta med sina röda ränder, fast hon ser kanske lite komisk ut med dem på.



Satte fast strumporna med knäppen. Köpte för en tid sedan en knäppesklämmare från Lidl. Satt fast den med en utstående knopp i fleecedräkten utåt. På insidan av strumporna satt jag andra delen, så att strumporna går att klä på dräkten. Strumporna håller högst en vinter, så det är bra att kunna byta ut dem.



Hunden var så nöjd att vi sprang runt kvartet. Lycklig hund, lycklig matte. Projektet gjordes på under 5 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...