lördag 2 januari 2016

Köket: Micron undangömd

Hembakta scones med mascarpone och syltDå våran micro sett vackrare år, men fungerar perfekt har den varit ett litet visuellt bekymmer. Vi har varit överens om att inte byta bort den mot något mera komplicerat. Den är otroligt enkel att använda och saknar dagens maskiners otaliga knappar. Dessutom har den fungerat ca tio år, Men utanpå är den inte mera vit, utan rätt så gul och ful.

Nu är micron undangömd bakom en skåpdörr. Det krävde att en liten plastgrej man kunde vira upp kabeln runt skruvades bort från microns baksida. Inget som påverkar användandet. Dessutom köpte vi en till skåpdörr från Ikea. Handtaget hade jag sparat, men tog en stund att hitta det.


Passade även på att sortera om lite i köket. Då jag planerade elkontakternas placering var tanken att ha alla köksapparater i hörnet. Då micron var så synlig såg det för kaotiskt ut. Nu med micron undangömd, flyttade jag om. Samtidigt blev kontakterna mera i skymundan.


Ännu skall takkanten fixas, sockeln lagas, lampor tilläggas under skåpen, fogar och lister fixas osv. Färdigt är köket alltså inte, men en liten skåpdörr har oväntat stor effekt, för köket känns genast mera färdigt.

Igår passade vi på att baka med barnen. Även om vi har en köksmaskin som skulle göra bakandet en hel del lättare, är det roligt att göra det på lite traditionellare sätt då och då. Scones är så lätta att baka och ingredienserna finns oftast färdigt i skåpet.Vi har fått en massa olika syltar och ostar till julklapp, så vi åt dem till brödet. Fikonsylten var godast med osten. Kumkvats var en ny bekantskap. Påminde lite om apelsinmarmeladen och smakade godast utan ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...