tisdag 24 maj 2016

Villa Otero, Nizza

Hemma igen...


Hemma igen från en kort semester. Reste iväg med min man och ett annat par till Nizza på lördagen. En liten minisemester, utan barn. De fick vara hos svärmor istället. Första gången så länge borta från barnen...

Har ännu inte sett igenom fotografierna. Får bli till en annan kväll, då det är dags att hitta dygnsrytmen igen. Fast några bilder på hotellet kan jag visa. Ett litet, mysigt hotell nära tågstationen. Redan i aulan såg man genasta temat på hotellet. En starkt doft av parfym (inte för luktkänsliga), fransk musik i bakgrunden och en värdinna med fjädrar i håret. Allt funderat ut i sista detalj.



I rummen fortsatte temat och färgschemat. Rummet var fräscht och välhållet. Visst märktes det att det var ett gammalt hus (lite lösa kranar osv), men det störde inte det minsta. Tapeterna, fotografierna, allt följde samma tema. T.o.m. den härliga telefonen vi genast måste testa. Den fungerade! Servicen var även utmärkt och personalen var vänlig.


Utsikten till innergården var inte särskilt vacker, men intressant. Varje balkong med sina personliga detaljer. Äkta fransk? En med blommor, de flesta med byk eller luftväxling, en med dörrar och bäst av allt... en med tvättmaskin. Varje kvadratcentimeter utnyttjades.


Vi åt morgonmål i aulan varje dag. Det visade sig vara riktigt bra, med mera alternativ än jag väntat mig. Lite speciellt kändes det första morgonen att sitta i aulan, men snabbt kändes det ganska hemvant. Vakna vi tidigt, var vi ensamma eller i sällskap av pensionärer. Vakna vi sent, satt vi med ungdomar.



Taxi lönar sig det dock inte att beställa från aulan. Chauffören vi fick var ingen riktig taxi och verkade utnyttja möjligheten så mycket han kunde. Han kuskade oss och ett tredje par samtidigt, men slutsumman blev ändå dubbelt mer än en riktig taxi. Härefter kan jag min läxa; fråga alltid priset för resan före du stiger i taxin...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...