tisdag 30 april 2013

Husprojekt: Köket del 2

Köket har nu framskridit så långt att väggarna är nedtagna och golvet rivet. På väggen fanns under skåpen två lager skiva och träplankor lagda på diagonalen. Så inte ett helt litet projekt rivandet och så blev det en hel del att föra till soptippen. Lite plankor finns det ännu kvar på väggen mellan sovrummet och köket. Skorstenen är ännu lite av ett frågetecken. Lite fundering krävs för att bestämma hur ytan skall behandlas.
Golvet är även upprivet. Hälften av golvet har källare under sig, så det är en lite stadigare betong där och inga fuktbekymmer. Däremot orsakar den sista delen lite mera arbete. Då det under golvet endast låg ett tunt lager sprucket betong rakt på marken blev det att gräva upp bredvid källarväggen. Min man och min pappa har grävt en ca 1,5 m djup grop och ytterligare 0,5 m smal skåra för att kunna sätta in porös styrox mot betongväggen. Mot den kommer grus bara vår beställning hittar fram. Efter att styroxen och grusen är på plats skall sanden skyfflas från andra halvan av gropen och samma göras om igen. Resterande sanden ligger ute på gården under skyddsduk.


Det lär alltså ta en tid före vi har ett färdigt kök. Snabbt räknat tar det en vecka före vi får grus. Efter det säkert en vecka till för att få styroxen på plats och sanden tillbaka. Sedan skall ny betong gjutas. Betongen bör torka åtminstone 2 veckor. Först efter det blir det golvbattingar, skivor och annat som tagit ca en månad per rum hittills. Det kan eventuellt gå snabbare, då rutinerna börjar hittas. Men, då även rören skall bytas lär det nog inte hjälpa med tidtabellen. Korkläggandet tar säkert även en stund, då det inte prövats på tidigare. Sedan blir det köksmoduler och annat synligt skoj. Men, ännu är vi inte riktigt där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...