onsdag 1 januari 2014

DIY: Krittavla åt tösen

Nu är den andra tavlan i serien av tre färdig. Köpte en kvadratisk ram i samma serie som smyckestavlan, en fanerskiva, lite målfärg och en taklist. Den blev precis som jag hoppats. Ännu hänger den inte på väggen, då rummen ordnas om inom några dagar.



Köpte en stor fanerskiva som sedan sågades till lämlig storlek för Ikeas ram. Min man passade på att i samma väva påminna mig om hur man använder borscirkeln. Det är en tid sen senast, men nu när det står i vårt garage lär den komma flitigt i bruk. Köpte dessuom en taklist från Bauhaus som cirklades till lämplig för att kunna fästas på skivan. Lite av kanten kapades på längden för att ge en plattare sida. Lite limknäktar med styrox emellan för att inte orsaka märken i listen, sedan blev det att borr och skruva fast listen. Satt även lite lim emellan, men var noga att den inte skulle komma på skivan. Satt för säkerhetsskull insänkta skruvar, men det hade nog inte behövats.



Målfärgen köpte jag från Clas Ohlson och penslarna för en billig slant från Hongkong tavaratalot. Penseln var en ny bekantskap. Kostade en euro och fungerade superbra. Tänker inte återgå till hårig pensel ifall det inte behövs.


 Tösen fick genast provköra tavlan i en något oergonomisk ställning. Listen fungerar bra och håller även dammet på rätt plats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...