måndag 13 januari 2014

DIY: Tösens egen ballerinakjol

Har sett flera fina ballerinakjolar på nätet och de har verkat väldigt lätta att laga. Tillräckligt lätta för att en fyraåring skall klara av det. Köpte material från Eurokangas tillsammans med tösen. Satt uppe en natt och klippte remsor av rosa och pink. Efter det lämnade jag över projektet åt tösen med lite instruktioner.



Tösen satt länge och knöt, även om hon hade en liten gosse som gärna hade tagit över hennes projekt. Bra blev det i alla fall, speciellt efter att han fick en egen att pröva på. Senare knöt vi om kjolen lite spändare, då den hade kanske töjt en aning då den varit uppspänd runt en stol. Tösen fick ta på sig kjolen, så att jag jämnade ut det sista och lagade ännu några tygbitar till. Till sist knöt jag en satinrosett ovanpå gummibandsknuten. Satinrosetten skall ännu bytas ut mot en större och vackrare bara jag hinner till butiken. Lite skruttig hann kjolen bli, men den verkar räta ut sig i bruk. Tösen verkade jätte nöjd och klädde upp sig med sina hemgjorda änglavingar och sina guldballerinor. Skorna har hon köpt för sin veckopeng. Hon har börjat få en liten slant varje vecka och för den köper hon allt från hårspännen till ballonger. Sen ibland glömmer hon använda pengen och så räcker den till något större.


Tösen har förresten själv dekorerat sitt tält. Det ser alltid lite olika ut, för hon hittar på nya sätt varje dag. Tur att det finns ett stort förråd med satinband, kjolar, tyger och hårband. Tösen får använda sin fantasi och mina saker ligger inte bara och dammar på hyllan.

Vad tycker ni förresten om hennes pinka rum? Skall visa upp det lite mera bara jag får upp sista gardinstången. Blev till sist väldigt flickigt, men så är tösen så flickig man kan bli.

2 kommentarer:

  1. Tulipa mekosta hieno, hyvä idea! Pitää tulla ihastelemaan pinkkiä huonetta pian livenä!

    SvaraRadera
  2. Tervetuloa :)

    Hame muuten ei ole enään kovin kauniin näköinen. Tyttö päätti sitten "letittää" sitä hieman. Ihmeen kiemuralle hän sen sai. Pitää vähän lyhentää sitä tai sit yrittää kammata kaikki suoraksi taas...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...