söndag 1 november 2015

Pyssla med barn: Spöken pryder köket

och en torkad hortensia

Halloween har egentligen inte firats i vårt hem. I år tände vi lyktorna ute och höll oss främst hemma. Även om festen i sig kunde vara roligt känns den inte riktigt ännu som om den skulle höra hemma i vårt land. Men, då barnen gillar det får vi väl även börja satsa lite mera.



I år pysslade vi främst spöken. Såg pysslade spöken gjorda av hushållspapper. Tyvärr hittar jag inte ursprunglänken mera. Idén är dock väldigt lätt. En form under, t.ex. en toapappersrulle med en ballong ovanpå. Därefter tar man ett mjukt papper så som en servett, en näsduk eller ett hushållspapper och böjer det över ballongen. Använde själv dubbla näsdukar. Pappret penslas med en lim-vattenblandning och får stelna en natt. Sen dekorerar man spöket. Då jag köpt näsdags-näsor som kommer med ögontarror, fick barnen limma dem på spökena.

En torkad blomma pryder även mitt kök. Den blev överraskande fin. Torkade den upp och ner hängande i bykstugan. Var rädd att den skulle missta sin färg eller form, men den hölls fin. Tycker så om att laga mat i köket framför det stora fönstret. Små prydnader som dessa får en på så gott humör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...