måndag 4 oktober 2010

Rutigt på rutigt

Hittade äntligen en gammaldags, ordentlig vaxduk som är grå och passar in i hemmet från Eurokangas. En grå-vit vaxduk som fungerar just så lätt att torka av som är praktiskt med små barn. Inget gnuggande och fejande, utan bara ett snabbt tag med en trasa och det ser lika rent ut som tidigare. Bordduken gör vårt hem lite mindre modernt och lite mera romantiskt, men det tycker jag bara om. Det enda felet är nu att lamporna är lite fel nyans. Tänker kanske ännu köpa en laminerad duk att plockas fram då vi får gäster. Ser lite mer festligt ut om den är enfärgad.



Till köket köpte jag gardintyg från samma butik. Motsvarande gråa rutor, men i mindre storlek. Då modellen på gardinen av praktiska orsaker skulle bli gammaldags, passade även ett lite mera klassiskt tyg. Undrar hur ett supermodernt tyg hade sett ut istället? Har dock alltid varit förtjust i rutigt och randigt, så hade inget intresse att pröva. Sydde en kappa upptill, som jag rynkade för att passa ihop med salusinen. Då vi lite ville hindra insyn, utan att ha gardiner fördragna dygnet runt, var en salusin nödvändig. Rynka den både upptill och nertill för att den inte skulle hänga ut över arbetsytan och se prydlig ut. Bilderna blev lite mörka, då det var så soligt ute. Får se om jag får bättre bilder senare.





Då jag hellre köpte lite extra tyg än hade än skarv mitt i köksgardinen, blev det att sy något av resten. Ännu är projektet inte slutfört, men 6 st tygservetter blir det då det är färdigt. Lite rutigt på rutigt på rutigt. Får se hur de passar med den ännu oköpta festbordduken.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...