tisdag 2 november 2010

Gröna fingrar

Har inspirerats att plantera frukt och grönsaksfrön av et helt otroligt vackert träd med rosa blommor jag hittade i bloggen Lilla Blanka. Bilden är av ett nektarinträd även om rubriken talar om mandarinträd. Har haft nektarinkärnor och plommonkärnor i kylen i mylla, men de har tyvärr inte riktigt börjat gro. Jag tog inte bort skalet runt kärnan, då jag hittade info på nätet om att det inte skulle behövas. Tror dock jag skall göra ett nytt försök utan skal. Ett så vacker träd är värt besväret. Skulle se snyggt ut i hallen mot den gråa väggen.



Förutom frön i kylen har jag även planterat lite i krukor. För en god tid sedan planterade jag några mandarinfrön i en liten kruka. Trodde redan att fröna inte skulle gro, då det tog flera veckor före något hände. Slutade t.o.m. vattna fröna då jag ämnade slänga innehållet i soporna. Tur att jag inte gjorde det, för det ser väldigt lovande ut. Har lite rensat bland bladen, men lämnat ändå mera än en i samma kruka, i hopp om att de skall bli till ett yvigare mandarinträd.




Förutom min mandarin har jag även planterat paprika. De är ännu orensade på bilden, så det syns hur mycket det blir av en enda paprika. Hade bra räckt till ännu fler krukor. Kommer dock att slopa ena, bara jag märker vilken blir bättre. Tillade idag lite band på krukorna, för att hålla reda på innehållet. Tänker plantera resten av fröna i liknande lerkrukor (jag har en hel del av dem) med vita band, så ser det prydligt ut.




Har en liten burk på köksbordet jag samlar olika frön i. Nu väntar där citronfrön som blev över då jag lagade äppelmoset. Förutom nektarin, plommon, mandarin, paprika och citron skulle jag gärna pröva på avocado, persikon, vindruvor, fikus och nötter. Tänker nog plantera alla frön jag kommer över. Som guide för mitt nya hobby har jag fått en bok av min kusin. Den har en hel del speciella frukter jag aldrig hört om. Kanske jag efter lite mera erfarenhet åtar mig dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...