tisdag 10 februari 2015

Husprojekt: Hobbyrummet del 3

Långsamt men noggrannt går källarfixandet framåt. 


En massa damm ligger omkring i källaren. En hel del rappande, slipande, spacklande och målande har pågått där. Väggarna var ojämna, sneda och hade plankmönster på sig ännu för en tid sedan. Nu är de släta och vackra. Det är så otroligt svårt att förstå att de nyligen var panel på dem. Passade på att ta lite bilder då jag var hemma på saldoledigt och solen sken så härligt in. Så mycket ljusare med vitt på väggarna istället för gulnad panel.



Batterierna skall målas, dörrarna skall bytas, golvet skall rivas och taket planeras. En vägg skall få skivor på sig och brasan skall kalkas. Ännu alltså inte färdigt precis, men det ser en hel del bättre ut redan nu.

Medan min man fixat på källaren har han värmt den med att elda av takpinnarna som brinner bra efter att ha torkat i 40 år. Dessutom har han eldat upp bastubänkarna och skall snart börja riva väggarna. En tid framöver får vi klara oss utan bastu då fixandet på källaren sprider ut sig över ett större område. In i bastun har hittat två rör. Jordvärmeröret har grävts ner och dragits in i huset. I mars fortsätter byggandet på insidan. I samma väva lär jag även kunna slänga ut utemöblemanget som nu fyller hela hobbyrummet och är i vägen medan det renoveras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...