onsdag 2 december 2015

Sy: College-kjol med stjärnor

Såg det här tyget i Eurokangas och tänkte genast på tösen. Hon har börjat tycka om en hel del annat än rosa, så lockar att sy lite varierande plagg. Flickigt med lite glitter, men för övrigt neutralt med lite grått och blått. Allting behöver inte mera vara 100 % prinsessa... äntligen.


Tyget är tjockt och varmt och borde ge en liten extra värme under stjärten. Snabbsydde en enkel kjol i samma modell som tidigare. Modellen är enkel bekväm under utekläderna. Tillade en liten ficka för att ha något lite annorlunda på den och för att jag kände mig för det. I midjan är ett resorband. Kjolen är sydd så att den hoppeligen inte helt genast blir för liten.


Kjolen är otroligt lätt att sy, så det är passligt som ett lätt kvällsprojekt. Några sömmar så är den färdig. Speciellt om man lämnar bort fickan. Mest tid går det åt till att byta tråd.


Ett bra mått på hur nöjd tösen är får man då man ska fota plagget på henne. Omjöligt att få en bild då hon dansa och hoppa. Blev så många bilder att gossen även smög med på ett litet hörn.

Har ännu tillräckligt med tyg för en klänning åt tösen av samma tyg. Hoppas jag får den tillräckligt annorlunda även om tyget är det samma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...