De här flatbröden innehåller en hel del kli, så de borde vara fiberrika och hälsosamma. Goda var de också. Konsistensen blev oväntat bra då jag kom på ett knäp hur man får ytan bra. Rörde ihop smeten. Klickade ut innehållet på plåten på ett bakplåtspapper. Spred ut på smeten lite med en sked. Sen kom det nya. Hällde över en hel del mjöl på flatbröden. Tror det blev en halv deciliter av mjölet. Sen tog jag med baksidan av en tesked och jämnade ut alltsammans. Ytan blev torr och bra även om smeten var lös.
Flatbröd
2 dl vatten
½ kli
1 dl surmjölk
½ tsk salt
1 ägg
3 dl jästbrödsvetemjöl
1 tsk bakpulver
senap
Gör först gröt av klin och vattnet. Rör sedan ihop det med surmjölken, ägget och kryddorna. Blanda ihop största delen av mjölet med bakpulvret. Rör in det i smeten. Klicka ut smeten på en plåt och häll över resten av mjölet. Klappa platt med en sked. Grädda i 15 minuter i ca 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar