Sacherkaka
175 g mörk choklad
150 g smör
150 g socker
6 äggulor och vitor
150 g mjöl
Fyllning:
6 msk aprikossylt
På ytan:
175 g smält mörk choklad
5 msk starkt kaffe
175 g pudersocker
50 g mörk choklad
Smöra en form och sätt bakplåtspapper på dess botten. Smält chokladen. Vispa 75 g av sockret och smöret. Tillsätt äggulorna och vispa väl. Häll försiktigt i chokladen under omrörning. Vispa äggvitorna hårda och tillsätt resten av sockret. Rör ihop allt sammans. Häll in det i formen och grädda en timme i 150 grader. Skär kakan i tu och sätt sprid på aprikossylten. Sätt ihop delarna. Rör ihop garneringens ingredienser och sprid ut den på ytan. Dekorera ytan med texten "Sacher" med den sista chokladen.
oliko hyvä kakku? Mulla on itselläkin se kirja, enkä ole tainnut tehdä vielä yhtäkään reseptiä, ihaillut kuvia vaan..
SvaraRaderaOli oikein hyvää :) Saat tulla maistelemaan. Vielä on puolikas kakku jäljellä ja pelkään syöväni kaiken yksin...
SvaraRadera