söndag 6 februari 2011

God sås av Birka

För att spara in lite på pengarna som går åt till mat och för att få lite variation i vardagsmaten har ja prövat en hel del recept från olika butikkedjors reklamtidningar. Birka har skrivit upp vad varje maträtt kostar, så det är ett ganska bra sätt att få en uppskattning och vilken rätt är dyr och vilken billig. Dyrare rätter sparas till veckosluten.



Birka överraskade mig med en väldigt god gräddfilssås. Vi gjorde hönsbiffar enligt deras recept, men valde marinerade hönsstrimlor i stället för malet hönskött. Till dem lagade vi såsen under. Hade själv aldrig kombinerat ananas, gräslök och senap. Lätt, snabblagat och fräscht till höna.

Gräddfilssås
1 burk gräddfil
1 burk ananas i bitar (lämnade bort vätskan)
1 knippe gräslök (tyckte själv hälften räckte)
2 msk senap
1 msk äppelvinäger (använde vitvinsvinäger)
salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...