fredag 25 februari 2011

Bra verktyg

Då mitt förra lapprojekt börjar vara färdigt klippte jag mig lite nya lappar. Försökte vara noggrann och klippa exakta kuber, men med en enkel triangellinjal och sax var det inte helt lätt.



Efter att ha läst i en av min många syböcker, bestämde jag mig för att ta en titt in i en syaffär och se vad ordentliga verktyg kostar. Det är frustrerande att göra projekt, utan bra verktyg. Därav satsar jag på dem gärna. Finns inget mindre avkopplande än skruvmejslar som nöts sönder, hammare som böjs och symskiner som hakar upp sig, då man försöker njuta av att tillverka något.

Hade dock inte planerat köpa verktygen genast, utan fråga efter priser. Men då Signerbutiken, som specialiserat sig på lappteknik, hade slutförsäljning kunde jag inte låta bli. Allt på 20 % rabatt. Vilken tur i oturen. Gärna hade jag haft butiken kvar. I framtiden får man ta in sig till centrum för ordentliga verktyg.





Prövade genast min nya kniv, linjal och mitt skärbräde. Det var inte helt lätt att få kniven att följa linjalen. Kräver kanske lite övning och lite långsammare tag. Efter några försök blev dock linjerna raka (även om det inte ser ut så på bilden). Gillar förresten den finurliga skyddsmeknismen för kniven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...