måndag 25 november 2013

DIY: Smyckesram

Tösen har själv valt gardiner och färger till sitt rum. Det skall bli ljusblåa gardiner till hennes ljusblåa rum. Gardinerna har rosor och fjärilar på sig. Köpte även av motsvarande tyg, men med mindre blommor för olika projekt. Det första, en smyckesram för hennes halsband. De är alltid på vift, så hoppeligen så hittas de härefter lättare. Planen är att laga tre ramar, en liten och två stora. Den lilla är smyckesramen. De två större skall bli en ram med kritfärg och en med hönsnät. Kritramen att rita i och hönsnätet att hänga upp teckningar i.


De värdefulla smyckena är ännu i träasken bredvid. Den borde vi även dekorera på något sätt. Hur vet jag inte ännu. Det löser sig säkert snart.

Köpte en liten ram från Ikea (den finns även i större modell för de övriga ramarna). Köpte krokar och en bit fanerskiva från Bauhaus. Tyget köpte jag från Sisustamo Dete. Så var det bara att pussla.


+


+


+


Klä över tyget på skivan. Ifall du gör det noggrannare än jag orkade, fäster du tyget på skivans baksida med något (lim, stift, hållbart tejp). Själv sänkte jag bara in den i ramen och lade ett svagare tejp på för att hålla tygresterna på rätt sida.

Mät ut var krokarna skall komma. Tejp kan hjälpa med märkandet, men se till att ha rätt sorts tejp att det inte blir märken. Den blåa tejpen är som bättre målartejp. Valde att sätta en krokrad för armband och en för halsband. Borra in små hål (mindre än krokarna) där du vill ha dem. Skruva in krokarna. Färdig :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...