söndag 24 november 2013

En dag på brandstation

En del brandstationer hade öppet hus igår pga brandsäkerhetsveckan. Vi passade på att hänga med en annan familj och åka till Frivilliga brandkåren i Sökö. De hade olika punkter där man fick avlägga olika prover. Barnen hade fått göra en hel del, men mina var nog inte riktigt med på noterna. De föredrar ofta att se på när andra gör. Så mamma fick släcka eld, mamma fick ta på sig en brandmannadräkt på under en minut och mamma fick sitta inne i en brandbil med en gosse i famnen. Det fanns även lekeldar för barn och brandmannadräkter i "barnstorlek", men nej. En punkt gillade min tös dock mera än de andra. Det var en där man skulle tänka ut vilken väg man skulle ut ur huset om det brann i köket. Bra klarade hon av det efter att jag förklarade hur man läser en bottenplan. Gossen tyckte bäst om att placera ut brandvarnartarror på en bottenplan. En in i skåpet, en på spisen och en på terrassen. Att gå igenom ett rökrum till saften på andra sidan var också kul. Speciellt saften alltså. Kexen var heller inte illa.

Programmet drogs till stor del av unga pojkar som blivit medlem av brandkåren. Tie år skall man vara för att få blir med. De var nog jätte duktiga. Kanske mammor även får vara med?



PS. Min kameras batteri  var slut, så fotograferade med telefonen. Ber om ursäkt för Lumians usla kamera. Inget att hänga i julgranen precis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...