söndag 17 augusti 2014

Airshow 2014

Malms flygfält i Helsingfors
För andra gången besökte vi Arishow med min mans familj för att fira svärfar. Det fina var att flygplanen var helt andra och shown en helt annan. I år var dessutom showen bekvämt i Helsingfors. Tyvärr kanske den sista gången, då det lobbas hårt att stängaflygfältet.I början verkade vädret inte värst lovande, men det klarnade snabbt. Ett kort litet regnväder passerade intill, men för övrigt sken solen hela dagen. Flygarrangemangen och talarna var välförberedda och duktiga. Några fåniga tabbar hade de gjort i arrangemanget som fick alla i början rätt sura, men efter det blev det en hel del bättre. Parablyn fick man inte ta in på området, så man fick betala för att lämna dem utanför. Likaså var vattenflaskor förbjudna, men tog man in en tom, så fick man gå ut igen och fylla på den och traska in samma väg där resten granskades. Dessutom köade vi i nästan en timme fast vi redan hade biljetter. Men, som sagt störde dessa grejer endast en kort stund, då resten var så väl ordnat. En gräsmatta på mitten för picnic, perfekt väder och superfina shower. En dag man gärna skulle vara med om pånytt.
Tog en massa bilder under showen. Så många att jag tyvärr inte kan visa här nära på allt det fina. Men, ett litet urval visar jag. Helt otroliga konster, som tyvärr inte ser riktigt lika imponerande ut på bild.Åskvädret som passerade gjorde sin egen charm till showen. Det såg otroligt snyggt ut med flygplanen mot en mörk himmel.Speciellt mycket gillade jag två plan som flög helt fast i varandra. De berättade att den förstflygande bestämmer rutten och den andra endast ser på planet framför och följer med det.


Otrolig effekt blev det även då de skruvade högtalarna på och spelade upp olika symfoniorkesterlåtar medan ett historiskt plan flög på himlen. Molnen i bakgrunden var helt otroligt vackra.


Endel helikoptrar fick vi även se både på land och himlen. Under hela showen snurrade det av och an helikoptrar som körde en tur runt med olika passagerare. Dessutom körde även en del lite showrundor. För att vara så tunga rörde  de sig även smidigt.


Sista showen var två flickor på planets vingar, Skycats. Det klättrade omkring på planet och vinkade. Utan kamera var det dock lite svårt att se dem. Runt, runt for även det planet med flickorna på.


Barnen orkade otroligt bra hela dagen. De sprang runt omkring och busade, såg på flygplan och njöt av all uppmärksamhet de fick. Flyplanen blev helt klart en ny grej för gossen, då hans lilla bil plötsligt började göra konster i luften.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...