söndag 10 augusti 2014

Nystad och Bonkmuseet

Bilfärd för att hämta hem en Jötul-kaminEfter en något hektisk första vecka på jobbet, passade det bra med ett veckoslut med mycket bilande. Barnens farmor tog med dem till dagis på fredag kväll. Satt själv uppe och sydde sent medan jag såg på skräp filmer och åt och drack gott.

Lördag morgon packade vi ihop oss i en paketbil och började köra mot Nystad. Med mig hade jag en stickning och ett korsord. Det tog ca 2,5 timme att köra, så hann sticka en del på en tröja åt tösen. Satt på fel sida om bilen med benen på instrumentpanelen (inte värst säker ställning, men den enda min rygg orkar med länge) och funderade vad motkörande tänkte. Poliskamerorna hade även fått en rolig bild ifall man hade kört hört. Men vi hade inte skyndsamt. Riktigt skönt att sitta och sticka medan man talar om allt och inget.Orsaken till tumisresan med gubben var en kamin vi köpt begagnad och nu måste få hem. Priset var så pass förmånligt att det lönade sig att köra lite. Framme blev vi bjudna på kaffe och bulle och satte i en par timmar på en härlig gård och njöt av gott sällskap. Härligt då man har tid att ta paus.


Vi passade på att även köra in till Nystad och äta lite och se på staden. Allt för stort ställe var det inte, men fint. Liknade Ekenäs och andra motsvarande städer. Några röda stugor längs med stranden var de restauranger som rekommenderades åt oss, så vi åt lite pizza och sik i Kahveli. Pizzorna var speciellt goda. Vi traskade en stump längs med stranden. Blev speciellt förtjust i deras hatt-gatulampor.


Då Nystad hade ett Bonk museum passade vi på att en tur före vi åkte hemåt. Vi har en Bonk maskin på jobbet, så därav är konspetet bekant. En hel del tuffa saker fanns det. Speciellt gillade vi dock verkstaden för barn, där de för inträdespriset fick göra sina egna Bonk-maskiner. Har man överlops eldelar och metallbitar, så varför inte låta barnen pyssla av dem lite grann.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...