tisdag 23 december 2014

170 köttpastejer... check

...men vart skall jag sätta dem?


Det finns så ett behov för en större frys. Fast det behovet kommer oftast runt jul eller då det skall bli kalas. Igår kokade jag ihop köttspad och idag blev det att väva ihop köttpastejer. Barnen hann göra några innan det blev läggdags. Känns viktigt att det får lära sig lite jultraditioner och får delta i fixandet av julen. Hade dock tagit helt för länge att laga allt med dem. Forsatte själv länge, länge. Sista satsen är nu äntligen i ugn. Men, det är sååå värt det. Nu har jag pastejer för hela julledigheten.Hundstackarn vaktade det kokande köttet i hela fem timmar. Under bakandet av pirogerna satt hon snällt och väntade under bordet. Allt för mycket fick hon ändå inte. Gamligen har sprungit efter mig ända sedan julsemestern började. Någon meter efter kommer hon och även upp och ner för trapporna. Då jag ibland hamnar springa flera varv, kan även hon springa ner och upp fem gånger i rad. Bra träning för en 14 år gammal voffsing. Hon gillar dock inte alls att bli fotograferad, men då hon svansade runt mig fick hon lov att komma med på en bild.


Granen har vi även dekorerat, fast ännu saknar den lamporna. Den blev något kortare än planerat. Den sågades kortare en par gånger för att bli bra höjd. Men, då de lägsta kvistarna då var fånigt klena och korta blev det att kapa av den lite mera istället.

Fyllde den med samma bekanta prydnader som tidigare år. I år har vi inte ännu hunnit pyssla något nytt till granen, men kanske vi ännu hinner :) Gillar att granen är full med hemlagat och vill inte ha glitter i granen. Tösen var dock lite besviken, för hon skulle så gärna haft lite bling bling. Kanske vi får hitta på något imorgon.


Förutom att vi julstökat och att jag shoppat de flesta gåvorna idag, har vi även hunnit njuta av vintern. Det råkade komma en massa snö idag passligt till jul, så det blev även att påbörja ett litet snöslott på bakgården med barnen och åka pulkka ner för vägen invid gården. Äntligen! Ser så fram emot att fortsätta på snöslottet imorgon. En massa ny snö har landat under kvällen.

God jul och kom ihåg att även njuta av julfixandet :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...