tisdag 30 december 2014

Kamin eller funkkis eldstad?

Jötul F3 TD

Till julen bar vi upp kaminen från källaren till vardagsrummet. Vi prövar hur det skulle se ut. Min man köpte två svarta kakel som vi placerade den på. Då vi beställt jordvärme finns det inte mera behov för en brasa som värmer huset. Därav, kunde kaminen fungera lika bra. Men passar den in här eller inte? Gillar att den är liten och inte gör vardagsrummet mindre. Dessutom tycker jag den är ganska tuff. Bara den fixas upp blir den svart och passar bra ihop med stolparna i hallen och köksstolarna. Men, eldar man med den blir den het både inuti och utanpå, så barnen skulle få akta lite.


Tidigare har vi funderat på en vit funkkismodells brasa. Möjligast enkel vit låda med en svart lucka. Men, då har vi planerat värma med den. Ifall man tog en med pizzaugn, skulle den dock ge lite mera än kaminen. Men, även en liten eldstad tar ganska mycket plats.

Sist och slutligen är det kanske konstaden som bestämmer. Är det dyrt att installera kaminen, lönar det sig att i samma väva sätta in en ordentlig brasa. Tills vi vet mer, får kaminen stå i vardagsrummet med julljus inuti. Blommarn kommer inte att stå bredvid brasan. Den flyttar tillbaka till sin plats bara julgranen flyttat ut.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...