måndag 29 december 2014

Julen 2014

Visst råkade vi ha otrolig tur att det blev snö just till jul. Gossen vaknar nu varje morgon och säger "det är jul", då det är vitt ute. Vi har njutit av snön och hunnit både rulla i den och åka ner för den. På bakgården börjar vara en präktig hög att leka i då vi hållit infarten tom från snö.





Julafton morgon gick lite trögt till. Vi hade vakat till fyra med gubben och fixat huset färdigt. Vad allt min man hunnit fixa visar jag lite senare. Dessutom planerade vi tösens gåva som min man fick såga på julmorgonen.  Till julklapp önskade jag själv pianot hem och nya noter, så mellan ett och två på natten bar min man och min svärfar in pianot som varit borta i två år. Tack för det :)



På morgonen var barnen glada och märkte genast nya paket som dykt upp under granen. Främmande paketpapper konstaterade tösen genast, så jag är glad att jag var noggrann med det. Julstrumporna satt jag upp på ett snöre i tamburens nya vägg. Barnen fick öppna dem genast och hittade något smått att underhålla sig med. På så sätt är det lättare att vänta på resterande paketen. Tösen lekte med en liten Tingeling docka och gossen med en ny bil. Hunde hade gärna haft en egen socka med texten "2000".


På dagen hälsade vi på hos mina föräldrar för att byta julklappar och äta julgröt. Vi har turats om att fira julen med min och min mans familj. I år blev det alltså en kortare visit hos mina föräldrar och kvällen med min mans familj. Hos mamma och pappa fick jag ett helt nytt och onödigt habegär. Föräldrarna hade fått en Jägermeister flaska med en dekorativ renända. Döpte om renen till julren och nu prydde den vinflaskan. Månne man får tag på renar utan att tvingas köpa flaskan :P ...jeps, ett väldigt onödigt habegär...


På kvällen kom min mans familj till oss. Julen ordnas som knytkalas, så alla husa i tur och ordning i köket. Tycker så om mitt kök och speciellt att ordna kalas i det. Är glad för att matbordet är i samband med köket. Då står man inte ensam i köket, utan serverandet och matlagandet hör allt ihop.


Stjärnorna som hängde på ljusstaken köpte jag i brunt från Sinelli och målade med svart akrylfärg. Allt för mycket pyntlagande har det inte blivit för i år. Dukande fick även bli väldigt enkelt i år med sparsamt med färg. Med en massa mat på bordet blir det lätt så rörigt att jag inte dekorerade bordet eller adventsljusstaken i år.



Köpte några nya serveringsfat till julen. De är Heirols runda och fyrkantiga serveringsfat. Tycker de passar perfekt ihop med min Cult Design -sockerskål och mjölkkanna och färgen även ihop med Arabias 24 h. Visste inte att Heirol gör porslinsföremål. Kaj Francks fyrdelade skål hittade även ett helt nytt användningsändamål.


Före sista serveringen fick alla öppna sina julklappar. Lite paus behövdes efter mycket god mat. Tösen fick av oss delar till ett dockhus (min man sågat på morgonen) och gossen en ny bilbana som var succé resten av kvällen.

Julskinkan hämtade min svärfar. Ni kan kanske ana vem som gärna slukat den med dekoration och allt :) Hundatösen vaktade noggrannt allt som hände i köket och var glad för att få hänga med. Lite gammal börjar hon bli, men hon orkar vakta både mig och maten som serveras. Ögonen och öronen fungerar lite dåligt, men nosen är det inget fel på.


Hoppas ni haft en lika skön jul som vi. Vi fortsätter här med husfix och att sortera saker i hopp om ett ännu redigare hus till nästa fest :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...