onsdag 8 juli 2015

Bakverk och ruskigt väder

Visst uppskattar man hettan mera, då man får några ruskdagar emellan. Hoppas sommarvädret kommer snabbt tillbaka.

En röd variant av pionvallmon som snabbt blåste bort med vinden.

Trädgården börjar se riktigt schabbig ut, då mina pioner regnar ner och vallmons kronblad blåser bort. Men, istället har jag vänt blickarna på insidan av huset. Lovade barnen att vi skulle baka genast då vädret var dåligt, så igår passade vi på. Det blev både glass och snoddas.

På köksbordet står en Kenwood Titanium -matberedare. Använder den alltid då jag bakar och är väldigt nöjd med den. Den fugnerar riktigt bra då man vill baka kaka eller bröd.



I Finland kallas det mockarutor, men enligt rödrutiga kokboken heter det snoddas. Vet inte om det är någon skillnad, men gott är det. Fast rekommenderar inte att proppa sig full av snoddas före läggdags.



Vi tillrädde även lite lime-yoghurt glass. Barnen har länge önskat få laga limeglass, men det har inte blivit av. Ett väldigt enkelt recept som går att variera. Till nästa blir det en bärvariant. Har inte lagat yoghurtglass på en tid, så tog en stund att hitta alla formarna. Borde köpa lite till kaffefilter för ändamålet. 


Först häller man upp en halv liter naturell yoghurt i två kaffefilter och låter dem stå i 30 minuter i kylskåpet så att vätskan rinner bort. Därefter blandar man i önskade kryddor. Vi blandade i limesaft och -skal, samt honung och socker.  Till sist häller man upp yoghurten i isglassformer. Ca fyra timmar tar det, så är glassen färdig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...