söndag 19 juli 2015

Scandic Foresta

invid Millesgården



Så var Sverige-resan förbi och vi är hemma igen. Har redan hunnit sticka fingrarna in i myllan, riva bort färdigt blommade blommor och plantera nya. Skönt var det med en veckas paus från allt. Kändes som första veckan semester på riktigt då all stress med husprojektet var utom synhåll.

Hotellet vi bodde i under resan var på Lidingö. Hotellet syntes långa vägar ifrån då man körde över bron. En imponerande, slottsliknande fasad. Tänk att även detta varit en privatbostad före dess nya liv som hotell.



Den nyare sidan av hotellet var utifrån sätt inte riktigt lika imponerande. Speciellt som garage dörren var precis vid entren och en stor lastbil var parkerad framför då vi kom. Men, inuti var hotellet väldigt fint. Restaurangen där vi åt morgonmål var högt uppe i gamla delen av huset och hade stora fönster och en fin utsikt över havet. De gamla detaljerna i rummet var antingen väl förvarade eller restaurerade. Morgonmålet var även riktigt gott. För mig som morgonmåls älskare är det bland de viktigaste kriterierna för ett hotell.



En kväll åt vi även på hotellets restaurang i nedrevåningen. Åt en god laxportion, eller en halv då tösen for iväg med hälften. Utsikten var även fin och man kunde ha suttit ute på terrassen. Tur nog satt vi inne för ett otroligt åskväder hittade över oss. Besökte även hotellets gym en kväll. Inte allt för stort, men tillräckligt för att kunna göra ett bra träningspass.

Spenderade en stor del av hotelltiden i en röd fåtöj som var placerad invid fönstret och beundrade solnedgången och föjde med blixtarna med barnen. Saknade dock balkongen från förra resan, för så snabbt som barnen behövde sova fanns det inga extra utrymmen att sitta uppe och tala i.


Vi tog en promenad ned till stranden under den höga muren som finns under Millesgården. En tågbana gick längs med strandlinjen och ett testtåg åkte av och an. Många satt längs med stranden och njöt av tystnaden och ljudet av vattnet som slog mot klippkanten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...