tisdag 28 juli 2015

Kalasdag i sommarväder


Soligaste dagen i juli



Vi firade min farmor på lördagen i min pappas barndomshem. Väckte barnen lite tidigare än vad vi vaknat under semestern, satt i dem frukost och packade in dem i bilen. De fick packa med lite leksaker för att ha sysselsättning. Någon dag tidigare hade vi lånat två ljudsagor från bibban som genast sattes på då bilen startade. Det var knäpptyst på bakbänken. Barnen lyssnade på sagan två par varv innan det var dags för första stoppet.

Vi åt lunch och lät barnen lite springa av sig. Hunden fick även traska ett varv för att orka sitta. Därefter körde vi vidare. Tösen lyssnade på samma saga två varv till medan gossen sov. Tre och en halv timme i bilen, fyra varv Pippi-sagor och en otroligt lätt bilresa. Bakbänken var tyst hela vägen!

Framme njöt vi av sällskapet och vädret. Barnen fick träffa två av sina småkusiner och jag en del av mina kusiner och min farmor. Barnen plockade bär, sköt med vattenpistol och hittade på en massa tillsammans. Även om de inte setts sen de var riktigt små eller talade samma språk. Tösen talade enstaka meningar finska, vilket jag var otroligt stolt över. Barnen fyllde höstrån med smultron. Otroligt duktigt av gossen att klara av det. Han satt envist och fyllde på mer och mer fast en del blev mos. Hunden njöt även av att få springa fritt omkring på gården efter allt sittande.



Tösen tog en massa söta bilder på dem när de lekte och busade. Därtill fanns det en massa annat intressant som bland annat bilden under. Ibland är det otroligt kul att se vad barnen fotat från kalaset, för det är oftast något man inte sett själv eller inte varit med om.



Vi hade tur då grannen frågade om barnen ville se på hans djur. Barnen fick mata får, klappa både hönor och tuppar. Vi fick även se en sprickfärdig tax som hade beräknad dag tre dagar senare och väntade 11 valpar. Stackars liten... Det mest populära djuret var dock en liten groda tösen hittade och fångade.


På kvällen startade vi hemåt. Då vi ville att barnen skulle sova i bilen körde vi endast en bit och besökte Björneborg och en lekpark vi blev rekommenderad av många i släkten. En helt otrolig park. Så synd att vi inte har liknande i Esbo. Parken hette Pelle Hermanni. Rekommenderar att besöka den ifall ni är i trakten. En stor park som var indelad i olika lekområden. Mellan dem gick en promenadstig och under den ibland även tunnlar från område till område. Därtill fanns det djur, en fin å, en vattenbassäng, simstrand, cykelpark och mycket mycket mer. Så fint!


Hemvägen gick som vi planerat. Barnen sov nästan hela vägen, så vi fick tala i lugn och ro på frambänken. Lite mörkt var det så vi höll utkik för älgar. Över vägen sprang en räv, en igelkott, men ingen älg. Några såg vi dock en bit bort på en åker.

En otroligt lyckad dag som får en att hoppas på mera liknande resor. Har alltid varit lite osäker hur bilfärder skall lyckas med barn, men tydligen i onödan bara jag packar med lite sagor. Min rygg var dock nästa dag helt förstörd efter att ha suttit sju timmar i bilen. Nu börjar den redan vara i skick. Hunden var även ganska slut och sov nästan hela söndagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...