fredag 3 juli 2015

Av ♥ till stranden

Sommar och stranden hör ihop. Inte på grund av havet, inte på grund av sanden, utan på grund av alla känslor som sammankopplas med stranden.


En stor del av mina barndomsminnen kopplas ihop med stranden på Drumsö. Där lekte vi, sprang vi till caféet och köpte godis och simmade tills läpparna var blåa och tänderna hackade. Hur jag promenerat längs med stranden i regn och rusk och älskat känslan av frihet.

Kommer ännu ihåg en dag från min vuxenålder, då jag for till stranden med två av mina barndomsvänner och hur alla minnen kom tillbaka. Nu har vi knappt kontakt och den stranden har jag inte varit till på länge.



Tiden går så snabbt och nya stunder sparas i minnet. Då tösen var liten traskade jag med henne i timtal runt stranden i Esbo i hopp om att hon skulle sova en liten blund. Hon skrek största delen av tiden, men trött gick jag omkring med henne, för i vagnen sov hon gott så länge den rörde sig.



Nu när barnen börjar vara stora sammankopplas stranden igen med lek och caféstunder. Favoritstränder är Casinostranden på Drumsö som fått ett fint café och en otroligt bra lekpark, samt Mattbystrand där jag suttit på Café Merenneito och njutit av korta solstunder i gott sällskap. I barndomen fanns det inte någon lekpark på stranden, utan vi lekte med stranden och vattnet. Nu får barnen klättra och busa, men även ibland leker de som vi gjorde då vi var små.


Nu är havet en bit bort, men tur nog kommer man dit med cykel eller bil. Bara barnen vaknat skall jag packa in dem i cykelvagnen och rulla till stranden. Har inte i år ännu cyklat med vagnen, så ska bli spännande att se hur tungt det är. Hemåt rullar man inte precis, för det är främst uppåt. Vi bor på en kulle, så sista stumpen kan bli lite kämpig.

Här njuts för fullt av sommarn och all stress börjar falla bort :D Igår gällde strand och kvällsjogging. Idag blev det park och lite cykeltur till stranden. Gör gott åt kropp och humör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...