torsdag 16 juli 2015

Millesgården

en park med konst och otroligt läge



På tisdagen tog vi båten över till Stockholm och har nu varit en natt här på Lidingö. Precis bredvid var vi bor här finns Millesgården. Ett otroligt fint ställe jag inte hört om tidigare, men är glad att jag besökt. Läget var högt uppe så vyn från gården var i sig fin. På bilderna ser det ut som om vi var invid vattnet, men under murarna fanns trädtopparna. Ägaren till stället var en skulptör och har gjort en del av konstverken som finns på gården. Därtill hade han samlat en del antika statyer. Statyerna i sig var förstås fina, men läget, gården och helheten var ändå det bästa. Gården var uppdelad i flera terrasser med fontäner, pelare, parkbänkar och enkel växtlighet med rosor och olivträd.



Barnen fick genast vid ingången uppgiftspapper, vilket gjorde besöket en hel del intressantare för dem och lättare för oss. En pappersbunt med ritningar på statyerna... ritningar som saknade något. Barnens uppgift var att komma på vad och tillägga det. Dessutom skulle de söka olika detaljer som fanns fotografera i pappersbunten.




Inomhus fanns en del gipsskulpturer som används som form då statyerna lagats. Dessutom fanns det små skisser (miniatyrstatyer) av dem som fanns i parken. Min favoritstaty fanns även inne. En mans huvud (under). Dessutom fanns det ägarinnans målningar och teckningar.


Rekommenderar varmt stället :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...