tisdag 7 juli 2015

Semester med barnen

Första semesterveckan har gått med fart. Det känns som om man inte hunnit göra någonting alls. Men, sen så tar man en titt igenom fotona man har i sin kamera. Så märker man att vi gjort en hel del smått. Mest vill jag att barnen skall hinna få göra olika saker, så att deras semester inte går ut på att vi bygger och vilar.

Medan vi en par dagars tid förberett byggande av terrassen har barnen fått sitta ute i solen och pyssla. Lyfte ut bordet från lekstugan och några plaststolaroch placerade dem invid bygget. De har fått fritt pyssla och klotta. De har hällt glitter över hela gården och tvättat sig i vatten från brunnen. Har själv sprungit mellan terrassfixandet och barnen, men även hunnit lite måla med barnen på en ansiktsmask.


Barnen har fått hjälpa pappa lyfta bilen och ta loss ett bildäck. Det var dags att byta oljan i lillabilen, vilket lyckas lättast om man tar loss däcket. Är glad för att barnen får lära sig allt praktiskt, så att de likväl som pappa kan själv då de är vuxna.


Tösen har planterat små blomplantor på dagis. Dem fick hon plantera ut. Får se vad det blir. Lejongap menar hon att det skall bli. Då jag pysslar så mycket i min trädgård har även tösen blivit intresserad och kan utantill många blommor. De fastnar även i gossen, fast han inte riktigt bryr sig lika mycket.


Tösen och jag har krypit omkring på gården och fotograferat både blommor och humlor. Hon har varit lite rädd för kryp, men nu har hon hjälpt mig plocka snigar och begravt humlor. Lite respekt för djur är bra att ha, så vi har tillsammans försiktigt närmat oss olika djur för att inte jaga bort dem eller bli stuckna. Tösen har fått låna lilla kameran medan jag användt den stora. Anemonen under har tösen fotograferat.


Dessutom har vi tagit en sväng till Borgbacken. Barnen var så ivriga att vi passade på en morgon, då vädret var halvvarmt. Tösen fick åka för första gången i Bergodalbanan och Vintergatan (Linnunrata). Båda barnen vågade även in i Vekkula för första gången.


Sen när semestern är slut är jag säker på att de mesta sakerna är bortglömda och man undrar vart tiden försvann. Fast Borgbacken lär vara kvar i minnet. Fint var det att de satsat mera i år på själva parken och alla utrymmen. Allt städades frenetiskt och hölls i gott skick. Generaliserar man så tycker jag finländare inte är så bra på att planera helheter vad gäller butiker och parker, så det är roligt att se att de satsat. En rolig parkdetalj var t.ex. fontänen som sporadiskt sprutade vatten på barnen då de gick på en plankstig. Toaletterna var inredda enligt olika teman och kändes superfräscha.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...