måndag 30 maj 2011

Loppis, möhippa och bröllop

Som rubriken berättar har det hänt mycket under veckoslutet. Så mycket att jag inte hunnit sätta mig framför datorn och skriva i bloggen och knappt hunnit läsa vad som hänt alla andra bloggskrivare.

Veckoslutet började med ett loppis i parken bakom vårt hus. Hade sett fram emot det, men tyvärr så blev det ganska fattigt, då det ösregnade. Arrangören var en trädgårdsförening, så hem följde en liten persiljeplanta, vitlöksplantor i mängder och ett par Tiny Tims, som jag hoppas ger goda tomater ännu i sommar. Fick dem tomatplantorna överflyttade i lerkrukor som jag hoppas skall stå i ett växthus inom snar framtid. Vitlöken skall planteras på odlingsplätten, bara vi hinner dit. Det lär hjälpa mot sorkar. Förutom det fick jag många andra bra tips om hur vi skall få odlingsplätten att må bra, så nu är det endast tiden det brister på.





På lördagen var det min mans systers bröllop. Vi hade tösen med, så jag var orolig för hur kyrkan skulle gå. Hela morgonen stressade jag över hur jag skulle få henne att hållas lugn och helt i onödan. Hon satt snällt i pappas famn och lyssnade på allt runt henne. Hon var trött då hon just vaknat från dagssömnen, så hon vilade i pappas famn med sin puppe i armen.

Festen var på Brändå Casino. Ett vackert ställe med stora fönster och en fantastisk utsikt. Pyntandet var klassiskt vackert och passade bra ihop med utsikten och det fina stället. Vackrast var dock ändå bruden, då jag aldrig sett någon stråla så som hon gjorde hela kvällen.






Tösen hittade sig en kompis under bröllopet och lekte snällt med henne tills det var dags för oss båda att lägga oss. Lite lustigt var det att följa med dem, då de jämförde sina smycken. "Jag har två armband, ett halsband och en handväska..." Undrar hur det låter om tio år.



På söndagen passade på att ta en sväng in på Sandudds loppis, då det var på vägen till möhippaträffen. Fick göra snabba beslut, då tiden var knapp. Hittade ett par ljusblå manchesterbyxor i storlek 50, lite tygblöjor och en brun kragskjorta åt mig själv. Dessutom hittade jag en lite sopborste och skyffel att putsa bordet med. Försäljaren berättade att hon tömt sin mormors hus och hittat den där. Man vet ju aldrig om det stämmer, men tycker om den oberoende om den är gammal eller ej.





Det är något alldeles speciellt med möhippor, som jag grubblat på sen senaste tiden. Har varit på två inom en månad och under båda märkte jag samma sak. Det är en tillställning där alla välkomnar en även om de aldrig sett en tidigar och man känner sig inte minsta lilla utanför även om man aldrig träffat vännerna tidigare. Det som gör dagen så speciell är det att man märker hur alla har samma mål, att få någon de bryr sig massor om att ha en härlig dag. Det märktes även igår.

Under dagen hann vi äta gott, besöka Maailma Kylässä -festivalen i Kajsaniemi och sjunga karaoke. Kunde ju inte låta bli att köpa något på festivalen, så nappade med ett par tepaket med roibos. Det blev en del att bära på med loppis på morgonen och mer shopping under dagens lopp, så hade med min nya fina tygväska som lämpar sig perfekt för detta. Fick den som morsdagsgåva av min tös. Hur de på dags har fått henne att gå med på fingerfärger vet jag inte. Hon tycker inte om att ha smuts på händerna.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Jättefin blogg!
    Det var roligt att träffas i går!

    (Oj, det blev många utropstecken.)

    Mad.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...