torsdag 24 november 2011

Citron-vaniljsnaps och Lemon curd

Tillsamman med en kompis kryddade vi färdigt julsnapsen i tisdags. Lite i förtid, så få se hur stark den blir. Receptet var för 0,75 liter snaps, men lagade själv bara 0,3 liter, då vi inte är allt för många vuxna. Om inte det är gott, så är det i alla fall fint. Min kompis hade dock prövat receptet förra julen, så det borde även smaka. Själv älskar jag doften av vanilj, så det kan ju bara vara gott.Citron-vaniljsnaps

0,75 liter Koskenkorva
skalet av 2 citroner
2 msk socker
1 vaniljstång

Skala citronerna med en skalkniv och lägg i dem i flaskan. Tillsätt vaniljsstången och sockret. Häll på drickan. Låt stå i en vecka.


Då endast skalet av citronen behövdes till snapsen, lagade vi lemon curd på resten. Hade sett ett gott recept på bloggen Vit Poesi. Är inte vara sista gången jag gör den delikatessen även om den inte riktigt passar ihop med min bantningsplan. Bjöd mina föräldrar på scones och lemon curd, då de på onsdagen kom och hälsade på sina barnbarn.

Får snart gäster, så borde börja förbereda lasagnen jag tänkt bjuda. Tror dock jag först skall ta en kopp te och bläddra i den nyaste Koti ja Keittiö som kom i postlådan igår.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...