Citron-vaniljsnaps
0,75 liter Koskenkorva
skalet av 2 citroner
2 msk socker
1 vaniljstång
Skala citronerna med en skalkniv och lägg i dem i flaskan. Tillsätt vaniljsstången och sockret. Häll på drickan. Låt stå i en vecka.
Då endast skalet av citronen behövdes till snapsen, lagade vi lemon curd på resten. Hade sett ett gott recept på bloggen Vit Poesi. Är inte vara sista gången jag gör den delikatessen även om den inte riktigt passar ihop med min bantningsplan. Bjöd mina föräldrar på scones och lemon curd, då de på onsdagen kom och hälsade på sina barnbarn.
Får snart gäster, så borde börja förbereda lasagnen jag tänkt bjuda. Tror dock jag först skall ta en kopp te och bläddra i den nyaste Koti ja Keittiö som kom i postlådan igår.
Jätte god citron marmelad
SvaraRadera