måndag 4 mars 2013

Blommigt tyghalsband

Det blev ett litet extraprojekt med tösen. Sydde ett långt, smalt rör av tygrester som blev över av tösens kjol. Tösen fick riva lämligt stora bollar av vadd, så fyllde jag röret och knöt om. Hade sytt ena endan av röret lite större för att lättare få in vadden. Hade dock tänkt klippa bort den bredare delen, men det behövdes mera tygrör än jag anat, så rosetten fick bli lite osymmetrisk. Funderar på att laga en åt mig till sommare. Någon som skulle matcha med en kjol eller liknande. Hade säkert en meter tygrör för det här projektet, men det blev en bråkdel av längden efter alla knutarna. Syr jag åt mig själv kan det hända att jag får skarva.


Medan jag fotograferade halsbandet satt tösen och ritade på lite fåglar. De är så otroligt söta. Funderar på att rama in en del av hennes teckningar och hänga upp dem ovanför hennes säng i nästa bostad. De är många så söta att man inte bara vill sätta in dem i en mapp.
2 kommentarer:

  1. En tavellist fungerar också bra :) Lätt att byta ut konstverken och storlek och form spelar inte så stor roll :)

    SvaraRadera
  2. Skulle kunna vara en idé. Med den här takten skulle det kunna behövas lite flera av dem för att få allt att rymmas.

    Fundera på att hänga foton jag nu har i hyllan på väggen i hallen. Då kunde man köpa några likadana ramar åt ritningarna och göra en fin samling med ett fåtal ritningar och bilder på barnen. Ritningarna kunde man byta ut då och då. Det skulle dock begränsa antalet ritningar till kanske högst fem st.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...